Over mij

Nederland is mijn tweede vaderland. Het heeft me gevormd als mens, omdat ik in Nederland ben opgegroeid. Ik zat één jaar op de Nederlandse basisschool, ik heb ook vier jaar op het VWO gezeten en het VWO-diploma behaald.

Ondanks dat mijn privé en zakelijke leven met Polen is verbonden, houdt Nederland een speciaal plekje in mijn hart. Het is net als met je beste vriend die je maandenlang niet ziet maar als je die weer tegenkomt lijkt het alsof er helemaal geen tijd is verstreken sinds je hem hebt gezien.

Naast vertalingen, waar ik mijn beroep door passie voor de taal van heb gemaakt, schrijf ik; ik hou van verre reizen, actiefilms, thrillers, detectives en 80’s muziek. Ik interesseer me voor het Oude Egypte en de Mayacultuur en mijn lievelingsplek op aarde is Lago de Atitlán in Guatemala, waar mijn bedrijf ook de naam aan te danken heeft (Atitlang).

Ik ben een optimistische kletskous en trek heel graag met mijn familie en vrienden op.